PaintersMath brain teasers require computations to solve.
A painting job can be completed by 7 painters in 17 days. If 7 more painters join the team 7 days after starting work on the job, then how many more days are required to complete the job?
AnswerTotal effort required by 7 painters for 17 days = 7 x 17 = 119 man-days.
Initial effort by 7 painters for 7 days = 7 x 7 = 49 man-days.
Job still requires 119 - 49 = 70 man-days, and there are 14 painters available to do it.
Additional effort required by 14 painters for 70 man-days = 70 / 14 = 5 days.
Thus, 5 more days are required to complete the painting job.
See another brain teaser just like this one...
Or, just get a random brain teaser
If you become a registered user you can vote on this brain teaser, keep track of
which ones you have seen, and even make your own.
Back to Top