Brain Teasers
Brain Teasers Trivia Mentalrobics Games Community
Personal Links
Submit a Teaser
Your Favorites
Your Watchlist
Browse Teasers
All

Cryptography
Group
Language
Letter-Equations
Logic
Logic-Grid
Math
Mystery
Optical-Illusions
Other
Probability
Rebus
Riddle
Science
Series
Situation
Trick
Trivia

Random
Daily Teasers
Search Teasers

Advanced Search
Add to Google Add to del.icio.us

More ways to get Braingle...

How Old is Grandpa

Math brain teasers require computations to solve.

 

Puzzle ID:#1404
Fun:*** (2.52)
Difficulty:*** (2.49)
Category:Math
Submitted By:gokaran***

 

 

 



Grandpa says, "My grandson is about as many days as my son is weeks, and my grandson is as many months as I am in years. My grandson, my son and I together are 100 years. Can you tell me my age in years?"

Open Calculator



What Next?

  
  

See another brain teaser just like this one...

Or, just get a random brain teaser

If you become a registered user you can vote on this brain teaser, keep track of
which ones you have seen, and even make your own.

 



Comments

cat
Dec 12, 2001

neato make more!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:]
pusandave
Mar 29, 2002

I am impressed with your ability to explain the answer. It's nice to see it spelled out instead of just "60".
paul726Aus*
Mar 05, 2006

I agree with liking to see the answer explained, but I don't think so much detail was necessary.
tonjawithaj*us*
Aug 09, 2006

This one made me think!
jasmin215**
Oct 29, 2007

WOW! i gave up after i tried it for like 2 mins and after that respose lol gave up even quicker. it sounds right t me since you had a long explain.. must be right good job!!!!!!!
javaguru*us*
Feb 08, 2009

There is a MUCH easier way to do this--I did this in under 10 seconds in my head.

The ratio of ages is 12::7::1. 12+7+1=20. 100/20=5. 5*12=60.

This works for all these ratio problems. Setting up equations is a waste of time.

Jimbo*au*
Apr 15, 2009

If I am x years then my grandson is x/12 years and my son is (x/12)*365/52 which is approximately 7x/12. Thus x + x/12 + 7x/12 = 100 or x = 60. The diffiiculty here is to realise that there are about 7 times as many days as weeks in a year. I like Java's solution better.



Back to Top
   



Users in Chat : None 

Online Now: 14 users and 394 guests

Copyright © 1999-2014 | Updates | FAQ | RSS | Widgets | Links | Green | Subscribe | Contact | Privacy | Conditions | Advertise

Custom Search





Sign In A Create a free account